Der er ikke noget bedre end en klassisk chokoladekage med frosting. Her finder du en version uden mælk, som smager skønt
Da min søn gik i børnehave, ville han gerne have drengene med hjem til børnefødselsdag. Det skulle han selvfølgelig have lov til og jeg tænkte ikke nærmere over det.
Det var først da jeg blev kontaktet af en mor til et barn i hans gruppe, der forklarede at sønnen havde mælkeallergi, at jeg gik i gang med at tænke nærmere over menuen.
Moderen ville gerne selv tage noget med sønnen kunne spise, hvis det var nødvendigt, men min tanke var selvfølgelig at han skulle have lov at have det samme som de andre.
For mig var det vigtigt at han følte sig som en del af fødselsdagen og ikke blev til ham der stak ud, fordi der skulle tages specielle hensyn. Derfor blev min klassiske chokoladekage bagt uden mælk.
Chokoladekage uden mælk
Da jeg var barn, havde jeg en periode, hvor jeg ikke kunne tåle mælk. Dengang fandtes der ikke en masse alternativer og jeg har i dag meget svært ved at drikke mælk, uden at komme til at tænke på sojamælk. Hvilket jeg bestemt ikke kunne lide.
I dag er der heldigvis masser af skønne alternativer, så du nemt kan undgå mælken og stadig få en lækker og velsmagende kage.
Jeg brugte en smørbar blok fra Naturli’, der er lavet på shea, kokos, raps og mandel. Den har stort set samme konsistent som smør og gør det derfor nemt ud for erstatning.
Samtidig bruger jeg normalt kærnemælk i min opskrift, men denne skiftede jeg ud med appelsinjuice.
Grunden til at jeg valgte appelsinjuice, er at kagen laves med natron og for at aktivere hæve funktionen i natron, skal der syre i kagen.
Resultatet blev en let og lækker chokoladekage, som ingen kunne mærke var lavet anderledes end jeg plejer.
Frosting uden mælk
Da jeg gerne ville sørge for at der var lidt lækker frosting på kagen, måtte jeg også her tænke lidt alternativt.
Her blev det også smørbar blok fra Naturli’, der blev løsningen. Den gjorde det nemt at gå til og min frosting smagte skønt af chokolade alligevel.
Samtidig kunne frostingen sagtens stå selv, så jeg kunne tylle den ud i fine toppe.
Opskriften på både kage og frosting finder du nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du se flere kager, så har jeg samlet dem lige her: Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Her finder du den klassiske chokoladekage, men uden mælk. Dertil en god frosting, som igen er uden mælk, så alle kan være med.
Bradepande på 20×30 cm.
- 100 g bagekakao usødet kakao
- 3 dl kogende vand
- 150 g vegan smørblok
- 580 g sukker
- 3 æg
- 3,5 dl appelsinjuice
- 580 g mel
- 3 tsk. natron
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. salt
- 100 g vegan smørblok
- 150 g flormelis
- 1,5 spsk. bagekakao usødet kakao
- ½ tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. kogende vand
-
Kom kakaopulver i en skål sammen med det kogende vand og rør det sammen.
-
Smelt vegan smørbar blok ved svag varme i en gryde.
-
Kom sukker og æg i en skål og pisk det lyst og luftigt.
-
I en anden skål blander du mel, natron, vaniljesukker og salt.
-
Tilsæt melblandingen til æggemassen sammen med appelsinjuice og den smeltede vegan smørblok.
Rør det godt sammen.
-
Tilsæt til sidst blandingen med kakao og kogende vand og rør det hele godt sammen.
-
Bag kagen ved 175 grader varmluft i 40-50 minutter.
Husk bagetiden varierer fra ovn til ovn, så tjek til din kage løbende. Måske den skal have lidt mindre eller lidt mere.
-
Tag din vegan smørblok ud af køleskabet, så den er blød.
-
Kom den i en skål sammen med de øvrige ingredienser og pisk det hele godt sammen til du har en let og luftig masse.
-
Fordel frostingen på kagen.
Denne frosting kan sagtens tylles ud, da den står fint selv.
15 Comments
Kate
20. oktober 2021 at 11:27Hej Bianca
Lyder lækker! Og præcis hvad jeg søger til min søns fødselsdag. Hvor mange personer er der til / størrelse bageform? Kan den bages dagen før?
Home by Bianca
21. oktober 2021 at 15:37Dejligt du kan bruge den Kate.
Du kan sagtens bage den dagen før.
Jeg har bagt den i en bradepande på 20×30 cm og det bliver 15 store stykker.
Berit
8. januar 2022 at 11:15Den må jeg prøve! Men ved du om den kan laves i glutenfri udgave?
Home by Bianca
9. januar 2022 at 16:25Det lyder godt. Jeg har ikke forsøgt med glutenfri, men mon ikke du kan finde noget glutenfri mel til det. 🙂
Kenneth
14. maj 2022 at 9:40hvad er bagekakao? Jeg har aldrig hørt om det før ? er det samme som 100% kakao ? men nu med nyt navn ?
Home by Bianca
14. maj 2022 at 12:43Det er usødet kakao. Det er lidt forskelligt hvad folk kalder det, men det er den version, som ikke bruges til mælk. 🙂
Ulla bach
25. september 2022 at 14:25Har prøvet kagen og den gør Lykke. Den kan vil også komme i muffinsforme..?
Home by Bianca
26. september 2022 at 15:57Hej Ulla. Dejligt at den kan bruges 🙂 Ja den kan selvfølgelig også komme i muffinsforme. Så skal du bare holde øje med tiden. Jeg ville starte med at give dem 10 minutter.
Ulla bach
7. oktober 2022 at 9:45Jeg har lavet det i muffins forme og gav dem 20 min. Og sprøjte cremen over. De gjorde Lykke 😁
Kirsten H Jensen
24. juni 2023 at 14:41Min datter kan ikke tåle mælk . Jeg er rigtig glad for kagen
Home by Bianca
26. juni 2023 at 18:14Hej Kirsten. Det er jeg rigtig glad for at høre. Tak for din skønne kommentar 🙂
Stella
27. juni 2023 at 12:10Kan den fryses??
Home by Bianca
24. juli 2023 at 15:45Hej Stella. Ja den kan sagtens fryses.
Niels
19. august 2024 at 11:29God kage. Tak for opskriften
Home by Bianca
30. oktober 2024 at 13:19Mange tak 🙂 Dejligt den kan bruges.