Kage/Dessert Opskrifter

Chokolade macarons med karamelganache og peanuts

Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts

Chokolade macarons med lækkert cremet fyld af karamelchokolade og saltede peanuts

Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Kender du det når der bare er en eller anden smags, som du bare ikke kan få ud af hovedet. Eller bare konstant kan smage på tungen.

Sådan har jeg det med fyldet til de her små lækre chokolade macarons.

Da jeg for efterhånden en del år siden, var i USA smagte jeg første gang M&M’s med peanutbutter. Jeg var solgt og er stadig møg træt af at de ikke sælges i Danmark.

Smagen har jeg stadig på tungen indimellem og når det lykkes at skaffe en pose uden at den koster en herregård i fragt, bliver de nydt til sidste mundfuld.

Chokolade macarons med karamel og peanuts

Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts

Den der smag på tungen følelse har jeg med fyldet til de her lækre macarons med karamel ganache og peanuts.

Sammenhængen af det søde med den lidt tørre fornemmelse fra peanuts og det salte er himmelsk.

Jeg lavede karamelganachen med peanuts til mine fyldte chokolader, som du finder lige her:

Fyldte chokolader med karamel ganache og peanuts

Find opskriften på fyldte chokolader med karamel ganache og saltede peanuts her:

Fyldte chokolader – Guide og opskrift

Efter jeg lavede de lækre chokolader. Som jeg for øvrigt måtte lave en del gange, fordi de på mystisk vis forsvandt… har jeg tænkt på at bruge fyldt til en macaron.

Det var en stor succes og det er helt sikkert den slags fyld, som bliver mit go to, når jeg lige skal lave noget lækkert.

Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Macarons opskrift, guide og vejledning

Er det første gang du skal forsøge dig med macarons, så deler jeg opskriften på den klassiske macaron sammen med en lille guide her:

Macarons opskrift, guide og vejledning

Macarons opskrift, guide og vejledning – find den her:

Macarons opskrift, guide og vejledning


Macarons opskrift, guide og vejledning
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Find link til macarons opskrift, guide og vejledning her:


Macarons opskrift, guide og vejledning

Kom med i køkkenet og se hvordan jeg laver macarons bunde.

Opskriften på chokolade macarons med karamel ganache finder du nederst på siden i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Opskrifter på macarons med fyld finder du her: #macarons

Rigtig god fornøjelse.

Signatur

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Rigtig god fornøjelse – mange bagehilsner Bianca

Chokolade macarons

Nemme og lækre små macarons bunde med en dejlig smag af chokolade.

Husk at bagetid og temperatur kan afhænge af ovnen og antallet af den størrelse du vælger.

Se eventuelt min guide og vejledning til macarons.

Antal: 24 stk
Ingredienser
  • 75 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 10 g usødet kakao / bagekakao
  • 2 past æggehvider
  • 50 g sukker
Sådan gør du
Macarons bunde
  1. Kom mandelmel, flormelis og kakao i en minihakker eller blender og blend det til en fin mel.

  2. Sigt blandingen ned i en skål, så du får luftet det godt og det ikke klumper.

  3. Kom æggehviderne i en skål og pisk med en elpisker.

  4. Tilsæt 1 spsk sukker når hviderne begynder at skumme.

  5. Tilsæt løbende sukker til æggehviderne til du har en fast bland marengsmasse.

    Den skal danne toppe, når du løfter piskerisene op fra skålen.

  6. Kom 1/3 af mandel/flormelis blandingen i din marengs og fold det sammen.

  7. Tilsæt endnu 1/3 og fortsæt med at folde.

    Massen bliver fastere og mere sej at arbejde med.

  8. Tilsæt det sidst og bliv ved med at folde til du har en jævn blød masse.

    Dejen er fast i starten, men bliver blødere når du folder den.

    Dejen er klar, når den er jævn og blank og danner et tykt bånd, når du tager dejskraberen op, som kan ses i dejen i lidt tid inden det forsvinder i massen igen.

    Det er øvelse og fornemmelse for dejen, der gør forskellen her. Så lykkes det ikke første gang, så prøv igen.

    Dejen skal være blød nok til at den flyder ud og får en glat overflade, men ikke for blød.

    Er dejen for fast vil du få toppe på dine bunde fra tyllen, da den ikke vil jævne ud.

  9. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund metaltyl på ca. 1 cm i diameter.

  10. Tryk 24 cirkler ud på et stykke bagepapir.

    Er du i tvivl om du kan få dem ensartet, kan du tegne cirkler bag på dit bagepapir inden du sprøjter dem ud.

  11. Bank på bunden af pladerne med let hånd, for at fjerne eventuelle toppe fra tyllen og luftbobler i dejen.

  12. Lad bundene hvile på pladen i ca. 30 minutter til de danner en let tør skorpe.

    Du skal kunne røre ved bundene med en finger uden at dejen sætter sig fast.

  13. Forvarm ovnen til 160 grader almindelig (ikke varmluft)

  14. Bag dine macarons i 10-15 minutter.

    Start med 10 minutter og mærk efter om foden giver efter når du rør ved dem. Er dine macaronbunde faste er de færdige.

  15. Stil bundene til afkøling i 10 minutter inden du forsøger at fjerne dem fra bagepapiret.

  16. Tag bundene forsigtigt af pladerne og lad dem køle helt på en bagerist.

Opbevaring
  1. Gem dine skaller i el lufttæt beholder til du fylder dem.

    Når du har kommet fyld kan de eventuelt fryses ned og spises senere.


Karamel ganache med saltede peanuts

Dette fyld kan bruges i både chokolader og macarons.

Fyldet har en dejlig rund smag af karamel og penautbutter.

Lav fyldet i forvejen, men sørg for det ikke er for koldt, når det skal i chokoladeformene eller når du skal fordele det mellem macaronsbundene. Du kan med fordel varme det en smule i mikroovnen, hvis det er blevet for koldt eller det har ligget på køl.

Ingredienser
  • 100 g karamel chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 12 g blødt smør (jeg bruger saltet smør)
  • 15 g saltede peanuts
Sådan gør du
  1. Hak chokoladen og kom det i en skål. Smelt det forsigtigt en smule i mikroovnen. Det behøver ikke alt sammen være smeltet.

  2. Hak peanuts og stil dem til side i en anden skål.

  3. Varm forsigtigt fløden i en gryde til det næsten koger og hæld det over chokoladen.

    Rør til al chokoladen er smeltet. (vil det ikke smelte helt, kan du give det et par sekunder i
    mikroovnen)

  4. Tilsæt smørret og lad det smelte.

  5. Tilsæt peanuts og rør det det hele godt sammen.

  6. Stil det til side til din ganache får en lidt tykkere konsistens og kan kommes i din sprøjtepose.

Chokolade macarons med karamel og peanuts
Chokolade macarons med karamel og peanuts
Chokolade macarons med karamel og peanuts
Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Chokolade macarons med karamel ganache og peanuts
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Juni 2020

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Lena Pedersen
    29. juni 2020 at 17:32

    Hej Bianca.
    Mega lækker opskrift, jeg glæder mig til at afprøve.
    Du kan i øvrigt købe m&ms med peanut butter i “normal” butikkerne de koster 14 kr og posen er orange/rød den er ikke så stor, og de smager vildt godt, de kan iøvrigt også fåes med hvid chokolade også fra m&ms.

    Håber de er som dem du kender fra USA;O)

    Vh Lena

    • Reply
      Home by Bianca
      1. juli 2020 at 7:28

      Fantastisk. Tak fordi du skriver Lena 🙂

  • Reply
    Chai
    19. januar 2023 at 22:37

    Hej, dine macarons ser vildt lækre ud og kunne godt tænke mig at afprøve. Jeg har dog lige et spørgsmål ift æggehvider. Er det to bægre eller hvider fra 2 æg? Der er nemlig en vægtsforskel. Tak!

    • Reply
      Home by Bianca
      22. januar 2023 at 12:32

      Det har du helt ret i. Jeg bruger altid vægten. Dvs. 30 g pr. æggehvide. 🙂

Leave a Reply

Opskrift Vurdering