Denne skønne grønne broccolisuppe er lavet med kokosmælk, smager skønt og er nem at lave
Det er så nemt at lave suppe og denne broccolisuppe er ingen undtagelse. Faktisk har min familie allerede dømt den til, at være den bedste suppe de har smagt. Selv datterens veninde bad mig give opskriften videre til hendes mor – så her er den 😉
Herhjemme ender vi tit med at spise suppe de dage, hvor vi gerne vil spise kødfrit. Det vigtigt er, at sørge for at suppen har en god smag og at der er nok af den.
Lidt suppe fakta
Suppe er en ret hovedsageligt kogt på grøntsager eller kød, som giver god smag til væden. Der skelnes mellem klare supper og jævnede supper
Klare supper er supper, som koges på kød eller grønt og skummes under kogningen. Derefter koges det ind og grøntsagerne kasseres. De kan serveres med og uden fyld. Her er det dog nyt fyld, der tilføjes til suppen, så du får en frisk smag fra fyldet også.
Du kan jævne din suppe for at få en mere fyldig konsistens. Det kan gøres på traditionel vis med mel eller du kan gøre som jeg gør. Brug gode proteinrige grøntsager som linser, bønner og ærter, som du blender sammen med suppen.
Ja da! Herhjemme spiser vi gerne suppen som et hovedmåltid med lidt brød til, men du kan også sagtens servere en mindre portion til frokost eller som forret.
Ja det kan du godt. Det vigtige er at du får kølet suppen ned hurtigt.
Suppe kan holde sig 6-7 dage i køleskabet og det er derfor smart at lave en større portion, som du deler ud på flere dage.
Det kommer lidt an på indholdet i din suppe, men udgangspunktet er max. 3 måneder.
Grøntsagssupper er ofte fedtfattige supper, som er fyldt med gode kostfibre. Kom proteinrige grøntsager i som linser, bønner og ærter, så sikrer du dig, at du får en god og mættende suppe.
Hvis du serverer suppe som hovedret vil jeg anbefale, at du beregner 3-4 dl per person.
Broccolisuppe med eller uden kartofler
Kartofler er en nem og enkel måde at få fylde til maden. Kog dem godt ud inden du blender suppen og deres stivelses indhold, vil give dig en god og cremet suppe.
Du kan også sagtens lave din broccolisuppe uden kartofler. Her har jeg i stedet brugt ærter til at tykne suppen. Faktisk bruger jeg ikke ret tit kartofler i mine supper, da jeg godt kan lide den rene smag af de øvrige grøntsager.
Med eller uden brød til?
Herhjemme serverer vi altid brød til vores supper. Simpelthen fordi børnene bedst kan lide, at have noget at dyppe i. Vi bruger egentlig det vi lige har hjemme, men har vi ikke noget hjemme, er det altid et hit med et lækkert focaccia til.
Det er nemt at lave focaccia og du kan tilpasse hævetiden til den tid du har til rådighed. Find min opskrift med guide til hævetider lige her:
Inspiration til andre supper
Vil du gerne finde opskrifter på andre supper, så har jeg gemt dem lige her: #Suppe
Opskriften på broccolisuppe finder du i en fin printvenlig version nederst på siden her.
Ud over min broccolisuppe, kan jeg anbefale de her to:
Broccolisuppe video
Broccolisuppe med kokosmælk
Broccoli er i sæson fra juni-november og ellers importeres det hele året. Det er dog oplagt at spise grøntsagerne mens de er i sæson. Så er du sikker på at de er at finde i dit lokale supermarked og samtidig smager de bare bedre.
Herhjemme spiser vi både buketter og stilk og det er også det hele, som bruges i suppen her. Det er dog en smagssag. Det sker også oftere at stokken gemmes til vores kanin efter vi har fået hende. Stokken har en lidt grovere tekstur end buketterne, men smager stadig skønt.
I stedet for fløde, har jeg vagt at bruge kokosmælk. Det indeholder ikke laktose og så kan alle spise med. Samtidig synes jeg, at det giver en god smag til suppen.
Bruger du en light kokosmælk, kan du risikere at din suppe skiller, da den er meget varmefølsom. Derfor bruger jeg almindelig kokosmælk og tilføjer den til sidst efter suppen har kogt.
Opskriften på min broccolisuppe finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du have andre suppe opskrifter, så har jeg samlet dem lige her: #Suppe
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
En nem, lækker og smagfuld suppe. Spis den varm til forret eller hovedret, men hvis du vil, kan den også sagtens spises kold.
- Olie til stegning
- 2 løg
- 1 stor broccoli
- 150 g ærter
- 150 g spinat (frisk eller fra frost)
- 1 l vand
- 2 terninger grøntsagsbouillon
- 1 håndfuld persille
- 1 spsk æblecidereddike (eller citronsaft)
- 1 dåse kokosmælk
- Friskkværnet peber
- Finthakkeet persille
- Solsikke kerner
- Græskarkerner
-
Start med at vame olien i en stor gryde.
-
Rens og hak løgene fint og svist dem i olien.
-
Vask broccolien og skær den i mindre stykker. Lad den stege med.
-
Tilsæt ærter og spinat.
-
Hæld vandet i gryden.
-
Tilsæt bouillon terning og lad det simre i 15-20 minutter til broccolien er mør.
-
Blend med en stavblender.
-
Hak persillen fint og kom den i gryden sammen med kokosmælk.
-
Smag til med æblecidereddike eller citronsaft og friskkværnet peber.
-
Hak persillen fint
-
Rist solsikkekerner og græskarkerner på en varm pande til de popper.
No Comments