Lav nemme og lækre broccoli bites til aftensmad eller som en lækker hapser
Broccoli bites, broccoli hapser eller broccoli kroketter, kært barn har mange navne. Da jeg lavede denne opskrift for en del år siden, var jeg meget i tvivl om hvad jeg skulle kalde den. De små broccoli kugler kan spises som en lille hapser i madpakken, men kan også sagtens erstatte de klassiske kroketter.
Kroketter er små friterede boller af kartoffelmos, som er vendt i mel, æg og rasp. Det er ikke tilfældet med de her lækre broccoli kroketter. Derfor har jeg nu givet opskriften nyt navn.
Herhjemme spiser vi dem både som til tilbehør til aftensmaden og kolde som små hapsere i madpakken. Det minder nok mere om små broccoli boller, men de mætter godt og så får du nemt lidt ekstra grønt til maden.
De små broccoli bites røres hurtigt sammen og bages i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse en del ned til senere. Opskriften på mine broccoli bites finder du nederst på siden her i en fin printvenlig udgave, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Broccoli tilberedning
Broccoli er en grøntsag i kålfamilien. Den har en mild smag og kan tilberedes på mange forskellige måder.
Broccoli kan både dampes, bages og steges. Så det er egentlig kun din smag, der bestemmer.
Vil du gerne have en broccoli, som stadig har lidt knas, så kan du med fordel dampe den. Kom den i en gryde med lidt letsaltet vand og damp den i 1-2 minutter.
Det tager lidt længere tid, hvis du gerne vil have stegt broccoli. Skær buketterne i mindre stykker og steg dem på en varm pande med lidt olie i omkring 10 minutter afhængig af hvor meget knas du vil have i din broccoli bagefter.
Det kommer igen an på hvor mør den skal være. En lækker måde at lave bagt broccoli er at skær buketterne i mindre stykker, fordele dem på en bageplade med bagepapir, vende dem i olivenolie og krydr med salt, peber og evt. andre krydderier, før du bager dem i ovnen i 10-15 minutter ved 200 grader varmluft. Skal det være ekstra lækkert kan du rive lidt parmesan ost over. Denne måde at tilberede broccoli på kaldes broccoli fritter.
Ja det kan du sagtens. Så vil jeg anbefale at bruge den dampede version. Når du har dampet dine broccoli, skal dy skylle dem hurtigt i koldt vand. På den måde beholder de også den flotte grønne farve.
Brugt resterne af din broccoli – lav broccoli bites
Er din broccoli blevet lidt kedelig, så er det ikke lige en gang dampet broccoli, som er mest appetitlig at spise. Ikke fordi du ikke kan, men den mister en del af sin fine grønne farve og sprødhed.
Derfor kan du med fordel lave de her lækre broccoli bites. Så får du spist din kedelige broccoli rest, mens du samtidig får en skøn snack med god smag.
Vi spiser dem både som erstatning for kartofler kroketter eller kolde i madpakken. Det er helt op til dig, hvad du helst vil. Kom eventuelt lidt ketchup ved til børnene eller lav en lækker creme fraiche dressing.
Retter med broccoli
Vi bruger tit broccoli som tilbehør til aftensmaden. Det tager ingen tid lige at dampe den og samtidig kan jeg godt lidt, at spise de dampede broccoli buketter kolde dagen efter på madpakken.
Derfor har vi ofte broccoli hjemme og det bliver selvfølgelig til andre lækre retter også. Især min broccoli suppe, er et stort hit hos både børnene og de voksne. Den kan både spises varm, men også kold til frokost, hvis du har rester til dagen efter.
Broccoli bites – video
Broccoli bites – opskrift
De her lækre små broccoli bites kan du nemt lave og du bestemmer selv om de skal formes eller bare sættes på bagepladen med en ske. Jeg gør begge dele, men det kommer lidt an på hvilken konsistens jeg ender med. Du kan sagtens undlade det ene æg eller tilføje lidt flere havregryn til opskriften, så de kan formes.
Opskriften på mine broccoli bites finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne have andre idéer til retter med broccoli, så har jeg samlet dem lige her: #broccoli
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Kært barn har mange navne, men de her små broccoli hapsere spiser vi både til aftensmaden i stedet for de klassiske kartoffel kroketter, men også som små bites i madpakken.
De små broccoli bites røres hurtigt sammen og bages i ovnen. Du kan med fordel lave en stor portion og fryse en del ned til senere.
Du bestemmer selv om de skal formes eller bare sættes på bagepladen med en ske. Jeg gør begge dele, men det kommer lidt an på hvilken konsistens jeg ender med. Du kan sagtens undlade det ene æg eller tilføje lidt flere havregryn til opskriften, så de kan formes.
- 350 g broccoli (svarer til ca 1 broccoli)
- 70 g revet ost
- 2,5 dl havregryn
- 3 små æg (undlad de ene i første omgang, så du sikrer dig den rette konsistens)
- ½ tsk salt
- 1 håndfuld persille
-
Vask broccolien og skær den i mindre buketter. Kom broccoli buketterne i en food processor.
-
Hak broccolien fint.
-
Tilsæt revet ost.
-
Tilsæt havregryn.
-
Tilsæt æg (udelad evt. det ene til at starte med, for at sikre dig at dejen ikke bliver for klistret at arbejde med).
-
Tilsæt salt.
-
Tilsæt persille.
-
Kør det hele igennem på food processoren til du har en ensartet masse.
Dejen må ikke være for klistret, hvis du skal kunne forme dem. Her har jeg bare brugt en ske, til at forme dem med.
Er dejen for klistret, kan du tilføje lidt havregryn.
-
Form dejen til små kugler på størrelse med en spiseske og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
-
Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 25 minutter.
Marts 2018
No Comments