Skal det dufte og smage af hygge, så er brændte mandler den perfekte snack
Jeg elsker brændte mandler især op til jul. Det gør de fleste vist.
Desværre er jeg en klovn og ender altid med at brænde en finger eller to. Det er vist bare mit offer, når jeg skal lave brændte mandler. – Måske jeg lærer det en dag…
Lær af mine fejl – det skal du ikke gøre
Der er ingen tvivl om at jeg har lavet mange fejl, når jeg har lavet brændte mandler.
Det lyder jo vildt nemt og med kun 3 ingredienser, kan det da bare ikke gå galt, men det kan det.
Min tålmodighed er ikke den bedste, så ofte har jeg bare fyret op for varmen og hældt godt med mandler på panden. Big mistake…
Det eneste jeg fik ud af det var meget brændte mandler – som i mandler der var brændt på og klistret karamel overalt.
Brændte mandler opskrift – sådan
Hvis du gerne vil undgå ovenstående senarie. Tro mig – det ser ikke for godt ud. Så skal du hive lidt tålmodighed frem når du laver brændte mandler.
Husk på. Du vil jo gerne have brændte mandler med en lækker karamelliseret skal.
Mine fif:
- Sørg for at panden passer til den mængde du gerne vil lave
- Lad være med at skrue for højt op på varmen – find tålmodigheden frem
- Pas på fingrene – sukkeret bliver til karamel, som bare er noget varmt klistret stads at få på fingerene og tøjet hvis ikke du passer på
Tager du ovenstående forholdsregler, så er du godt på vej. Det kan godt være det ikke lykkes første gang, men når først teknikken er der, så skal det nok gå.
Ud over at bruge mandlerne som snacks, så er de også perfekte til en lækker kage.
Jeg har blandet andet brugt brændte mandler som pynt på den her skønne kage.
Find opskriften på æblemousse på mandel-marcipan bund her:
Opskriften på de lækre brændte mandler finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version.
Vil du gerne finde andre julelækkerier, så har jeg samlet dem her: #Julekage og #Konfekt
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Denne opskrift giver dig lækre brændte mandler, men husk det kræver tålmodighed at lave brændte mandler.
- 250 g mandler
- 250 g sukker
- 3/4 dl vand
-
Kom sukker, mandler og vand på en pande og tænd på middel varme.
-
Sukkeret vil smelte og det er vigtigt at røre rundt, så sukkeret samler sig om mandlerne.
-
Først vil sukkeret samle sig om mandlerne som en masse hvide sukkerkrystaller.
-
På et tidspunkt virker det som om at sukkeret falder af mandlerne igen, men det betyder ikke at det er mislykket.
-
Fortsæt med at røre godt rundt.
Sukkeret vil smelte igen og blive til karamel.
-
Efterhånden som sukkeret smelter til karamel og mens du rører rundt, vil karamellen samle sig om mandlerne igen.
-
Når karamellen er kommet godt rundt på mandlerne og du er tilfreds, hælder du dem ud på et stykke bagepapir.
-
Sørg for at fordele mandlerne godt på papiret, så de ikke klistrer for meget sammen.
Husk at passe på fingrene. jeg brænder mig altid på enten panden eller karamelmassen.
Brændte mandler opskrift
Oktober 2017
1 Comment
De bedste juleopskrifter - Find min top 12 lige her - Home by Bianca
1. december 2019 at 8:01[…] Find opskriften her: Brændte mandler […]