Boganmeldelse: Krydret – fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter
Jeg har læst og afprøvet opskrifter fra bogen Krydret – fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter af Anne Hjernøe og Ditte Ingemann. Her sætter de fokus på at krydre maden med sikker hånd.
Denne bog er modtaget til anmeldelse.
Fakta om bogen:
Forfattere: Anne Hjernøe og Ditte Ingemann
Titel: Krydret – fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter
Udgivelsesdato: 23. august 2018
Forlag: Politikens Forlag
Fra bogens bagside:
Med en fælles passion for mad med varme krydderier har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann i denne smukke bog slået sig sammen og lavet lækker, velsmagende hverdags- og gæstemad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig.
Retterne er nænsomt krydret med sikker hånd. Og alle grundsmagene er på spil, hvilket gør smagsløgene glade og får maden til at mætte.
Opskrifterne er inspireret af køkkenet i nordafrikanske, arabiske og mellemøstlige lande, hvor Ditte og Anne både har rejst og arbejdet meget, og hvor man bruger masser af varme krydderier på en meget afstemt måde.
Men Anne og Ditte har lavet bogens retter på deres egen facon med et miks af råvarer fra både nod og syd – og med masser af sprøde og grønne indslag.
Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, skønne salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her.
Bogen indeholder desuden et væld af bløde, krydrede dip, sprøde brød, hjemmelavede krydderiblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne.
De skønne opskrifter og mange fotos af den internationalt anerkendte madfotograf David Lotus gør i kombination bogen til et sansebombardement af farver og giver et kig ind i et eksotisk og spændende køkken. En rigtig gavekogebog med mad, der smager af noget. Til en selv – eller en, man holder af.
Boganmeldelse Krydret – fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter
Der er ingen tvivl om at jeg elsker kogebøger. Jeg læser dem gerne ligesom alle andre bøger, så de kommer ofte med på sofaen, når jeg lige skal bruge en stille stund med en god kop te.
Det gjorde sig selvfølgelig også gældende med denne bog og bogens forside sendte mig straks mod de mellemøstlige himmelstrøg. Jeg var helt til at rejse ind i en verden af mad.
Jeg kom dog ikke til at sidde ned ret længe, for efter at have læst Anne og Dittes skønne forord og beskrivelse af deres kærlighed til maden. For bagefter kom alle opskrifterne. Det er sjældent jeg får lyst til at give mig i kast med alle opskrifter på en gang. Denne gang måtte jeg dog op og hente min altid nyttige ven – post it blokken, for nu skulle der prioriteres.
Herhjemme serverer vi meget sjældent krydret mad. Jeg må indrømme, at jeg er god til de klassiske nemme krydderier og det er dem jeg holder mig til. Dermed ikke sagt, at jeg ikke har skuffen fyldt med lækkerier. Det er bare pokkers sjældent de kommer i brug.
Opskrifter
Det er vist en klassiker hos de fleste forældre til små børn. På et tidspunkt bliver man lidt træt af, at alt bliver afvist. Selvom vi herhjemme gerne vil smage på maden, så kræver det virkelig mange smagninger. Det kan være pressende for alle parter i en travl hverdag.
Derfor blev jeg også meget overrasket over, hvor nemme opskrifterne er at gå til og så er de jo slet ikke stærke. For mig er krydret mad nok blevet lig med stærk mad, men det er slet ikke tilfældet her.
Bogens opdeling:
Anne og Ditte starter med at introducere læseren til lidt nemme krydderiblandinger, som du kan lave selv.
Bagefter kommer der lidt basis brødopskrifter og lækre dips og syltede sager. Allerede her var jeg klar til at bage lidt af det gode brød og dyppe det i en god dip, mens jeg nipper til et glas vin.
Et måltid kan jo ikke bestå af brød og dip alene, så selvfølgelig er der også skønne opskrifter på salater, grøntsagsretter, fisk & skalddyr og diverese kødretter.
Sidst men ikke mindst er der et helt kapitel med desserter & andre søde sager. Her nåede jeg slet ikke at fordybe mig nok, men der er helt sikkert noget, der skal prøves af.
Hvert kapitel bliver startet med en lille beskrivelse af, hvad det er der gør det specielt, og skønt ved at fordybe sig i det enkelte element, og hvordan det kan være med til at skabe sammenhæng.
I køkkenet:
Min henførte tilstand til et lækkert glas vin til en masse lækker mad, endte ud i en udvælgelse af et brød, en dip, en grøntsagsret og en kødret.
Så fik jeg vist også dækket de fleste af kapitlerne af. Jeg drømte straks om store fade med lækkerier og en stille stund med manden, efter børnene havde spist det de ville.
Retterne jeg fik valgt var: Msemmen et Marokkansk brød, Sprøde squashfritter med avocado creme og en krydret oksegryde med masser af kanel. En perfekt blanding til en god efterårsmenu.
Jeg fik lokket manden med i køkkenet, så vi fik fordelt retterne imellem os og så nød vi ellers lidt god tid mens børnene kom og små snackede indimellem.
Bedømmelse:
Vil du gerne prøve nyt af og har mod på at eksperimentere, så er det her bogen, som gør det nemt at gå til og samtidig får du nogle lækre retter, som er godt afbalanceret og smager skønt.
Selvom bogen i første omgang kan virke overvældende, når du skimmer oversigten over krydderier, så skal du lige dykke lidt mere ned i bogen og så viser det sig at opskrifterne slet ikke kræver et stort krydderilager.
Bogen får 6 ud af 6 stjerner herfra.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet.
Vil du se flere af mine boganmeldelser, så har jeg samlet dem allesammen lige her: Boganmeldelse
Vil du gerne læse lidt mere om kogebøger, så har jeg samlet dem her #kogebøger
Mange læsehilsner Bianca
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
No Comments