Med denne nemme bønnesalat, får du hurtigt og nemt grønt på bordet.
Denne her bønnesalat er blevet en go to ret hjemme hos os. Ikke nok med at den er billig, så smager den super godt og tager ingen tid at lave.
Den kan både laves med og uden edamame bønner, men jeg kan godt lide at der er lidt blandet bønner i salaten. Har jeg kun grønne bønner hjemme, kan jeg sagtens nøjes med dem.
Grønne bønner – friske eller fra frost
Med denne salat bestemmer du helt selv om du vil have grønne bønner fra frost eller friske. Om sommeren har jeg ofte friske bønner fra køkkenhaven eller jeg køber dem friske, når de alligevel er i sæson.
Du kan dog sagtens bruge dem fra frost. Det bliver salaten ikke dårligere af. Samtidig er det nemt lige at hive dem op ad fryseren og lave din salat, når det skal gå lidt stærkt.
Inspiration til kødet
Hvis du ikke lige ved, hvad du skal servere til, så har jeg lidt inspiration til dig lige her.
Find opskriften på Marinade til kylling her:
Find opskriften på Kylling med barbecue marinade her:
En anden lækker sommersalat kunne være den her:
Find opskriften her:
Opskriften på den lækre bønnesalat med edamame bønner finder du herunder i en fin printvenlig version, som nemt kan tages med i køkkenet.
Vil du gerne se flere lækre salater, så kan du finde dem her: Salat
Rigtig god fornøjelse.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Med denne salat får du skønne farver for øjnene, god konsistens og lækker smag.
Samtidig er den både billig og nem at lave.
- 400 g grønne bønner
- 200 g edamame bønner jeg bruger dem fra frost uden skal
- 200 g cherrytomater
- 1 rødløg
- 70 g soltørrede tomater
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 spsk hvidvinseddike
- ½ tsk dijon sennep
- ½ tsk flydende honning
- Salt og peber
-
Start med at koge edamamebønnerne i 4 minutter.
-
Tilsæt de grønne bønner og lad dem koge med et par minutter.
-
Hæld vandet fra og lad bønnerne køle af.
-
Imens skære cherrytomaterne ud i halve eller kvarte afhængig af størrelsen.
-
Hak de soltørrede tomater og pil løget, som ligeledes hakkes.
-
Rør ingredienserne til dressingen godt sammen og hæld den over bønnesalaten.
-
Vend det hele godt sammen og server.
-
Kan evt. drysses med sesamfrø.
April 2017
2 Comments
Tina
6. april 2017 at 9:01uhm dejlig salat, som også passer til en omgang lam her til påske.
Rigtig god dag:-)
Home by Bianca
29. april 2017 at 6:51Helt sikkert en salat der kan bruges til mange ting. Den smager også godt uden kød til og i madpakken.