Bønnefritter er et skønt alternativ til de klassiske pommes frites. De er nemme at lave og du nemt bage dem i ovnen, som klassikerne.
Herhjemme kan det ene barn rigtig godt lide pommes frites, mens det andet hellere vil undvære. Derfor har vi fundet et skønt alternativ i de her grønne fritter. En ekstra bonus er selvfølgelig, at vi nemt får mere grønt til maden.
Jeg laver altid mine bønnefritter i ovnen, da jeg ofte allerede har en del af måltidet, der skal tilberedes sådan. Så er det nemmest at komme det hele i ovnen samtidig. Du kan dog sagtens lave dine bønnefritter i airfryer i stedet.
Bønnefritter er ikke bare sunde, men også nemme at lave, og de fungerer perfekt som tilbehør til aftensmaden eller som en lækker snack. De bliver dejligt sprøde og kan varieres med forskellige krydderier og toppings.
👉 Find min opskrift på ‘Bønnefritter – sprøde og sunde’ nederst på siden i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Bønnefritter – fordi det er nemt og lækkert
Vi laver ofte en stor portion sprøde bønnefritter, når vi alligevel er i gang. Det er supernemt, og de kan gemmes til senere på dagen, hvis du får lyst til en sund snack.
Her er mine bedste grunde til at lave hjemmelavede bønnefritter:
- Sundere end almindelige fritter – fulde af fibre og vitaminer.
- Sprøde og lækre – perfekt til snacks eller som tilbehør.
- Nemme at lave – kræver få ingredienser og minimal forberedelse.
- Kan varieres – prøv med forskellige krydderier og dip.
Sådan får du sprøde bønnefritter
Sådan får du sprøde bønnefritter – ovn eller airfryer?!
Bønnefritter skal helst være sprøde, hvis du spørger børnene herhjemme. Det kan du nemt lave ved at følge de her enkle tips:
Ovn
- Vend dem i olie og krydderier – det giver en sprød skorpe.
- Fordel dem i ét lag på bagepapir – så bliver de sprøde hele vejen rundt.
- Bag dem ved høj varme – det giver en lækker sprødhed.
Bønnefritterne bliver nemt mere sprøde, hvis du bruger en airfryer, men da vi gerne har gang i ovnen allerede, er det nemmest at lave hele menuen på en gang.
Airfryer
Har du en airfryer, så kan du nemt få sprøde bønnefritter:
- Vend dem i olie og krydderier – det giver en sprød skorpe.
- Ryst dem undervejs ca. halvvejs, så du er sikker på at de bliver godt sprøde
- Kortere bagetid – bag dem ved 180 grader i 10-12 minutter

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om bønnefritter
Fordel dem i et lag på bagepladen, så de ikke ligger oven på hinanden. Bag dem ved høj varme (200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft. Du kan også sagtens lave dem i airfryer.
Ja det kan du. Bønnefritter bliver ekstra sprøde i airfryeren. Bag dem ved 180 grader i 10-12 minutter. Sørg for at ryste dem ca. halvvejs, så varmen bliver godt fordelt.
Jeg bruger som oftest kun havsalt, da børnene helst vil have dem sådan. Du kan dog med fordel bruge andre krydderier som peber, hvidløgspulver, paprika, parmesan, oregano eller timian.
Ja det kan du godt. Fordel bønnerne i olie og krydderier og gem dem i en lufttæt beholder i køleskabet indtil de skal bages. De kan sagtens holde sig 1 dag på køl og på den måde kan du forberede næste dags måltid på forhånd.
I teorien ja – men de bliver bløde, når du tøer dem op.
Bønnefritter kan sagtens spises som de er. Vil du gerne have lidt dressing til kan en god gang hummus, pesto eller tapanade anbefales. Brug dine bønnefritter som tilbehør til kød, frisk eller vegetariske retter.
Hvordan kan du servere bønnefritter?
Herhjemme elsker vi at spise bønnefritter til aftensmaden eller som en hurtig snack. De fungerer godt som tilbehør, men er også lækre alene med en god dip.
Idéer til servering:
- Som tilbehør – perfekt til kød, fisk eller vegetariske retter.
- Til tapasbordet – skønne sammen med andre småretter.
- Med en lækker dip – prøv hummus med basilikum, tomatpesto, artiskokcreme eller avocadodressing. Du kan selvfølgelig også bruge en købe dressing, hvis det skal gå stærkt.
- Som snack – sundere end chips, men mindst lige så lækre!
Hvordan serverer du dine bønnefritter?
Bianca
– Skriv en kommentar og del din bedste måde at nyde bønnefritter på.

Opbevaring af bønnefritter
Så lige til det praktiske – det er bare super nemt med bønnefritter.
De smager bedst, når de er helt frisklavede, men kan sagtens holde sig i køleskabet i op til 2 dage, når de opbevares i en lufttæt beholder.
Ja, men de bliver kedelige og bløde når du tøer dem op. Brug i stedet rå bønner, som du har krydret og frosset. De kan bages direkte fra frost. Selv bruger jeg frosne bønner, som jeg blander med krydderi og olie lige inden bagning. Det synes jeg er det nemmeste.
Ja – vend dine bønner i olie og krydderier og kom dem i en lufttæt beholder i køleskabet. Så er de hurtige og nemme at komme på bagepladen, når de skal tilberedes. Hvis du gerne vil genopvarme den, så varm dem i ovnen eller airfryeren for at bevare sprødheden. Bruger du mikroovn vil de blive bløde.
Bønnefritter – den bedste opskrift på sprøde og sunde fritter
Bønnefritter er et genialt alternativ til almindelige fritter – sunde, sprøde og fyldt med smag! De er supernemme at lave og kan varieres i det uendelige.
Gør det nemt for dig selv og lav en stor portion klar så de bare skal bages. Så har du lækre sprøde bønnefritter klar til måltiderne.
Har du prøvet opskriften? Del dine tanker i kommentarfeltet – jeg vil elske at høre, hvordan det gik!
Husk at gemme opskriften på Pinterest, så du altid kan finde den igen!
Hvis du søger vegetarretter, så finder du opskrifterne her: #Vegetar
Vil du gerne have flere nemme og enkle bagte grøntsager, kan jeg anbefale mine opskrifter på bagt broccoli, bagte rodfrugter eller bagte gulerødder.
Min opskrift på ‘Bønnefritter – sprøde og sunde’ finder du nederst på siden i en printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.

Her finder du mig
- Instagram: Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
- Facebook: Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
- Pinterest: På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Bønnefritter er et nemt og lækkert alternativ til de klassiske pommes frites.
Lav dem nemt i ovn eller airfryer. Selv laver jeg dem ofte i ovn, da jeg alligevel har en del af måltidet i ovnen samtidig.
- 500 g bønner (eventuelt fra frost)
- 3 spsk olivenolie
- 2 tsk havsalt
- tilføj evt. andre krydderier
-
Kom bønnerne i en skål.
-
Kom olie over.
-
Drys med salt.
-
Vend det hele godt sammen.
-
I ovn:
Fordel bønnefritterne på en bageplade med bagepapir.
Bag ved 180 grader varmluft i 30-40 minutter. Rør lidt rundt i dem undervejs.
I airfryer:
Kom bønnerne i kurven og bag ved 180 grader i 10-12 minutter. Ryst kurven ca. halvvejs, så varmen bliver godt fordelt.


No Comments