Er du til en frisk og lækker kage, så er en blondie med rabarber et rigtig godt bud
Som mange andre elsker jeg chokolade. Jeg er dog allermest til den mørke chokolade. Derfor ender jeg ofte med at spekulere over, hvad jeg skal lave med min hvide chokolade.
Samtidig er det ingen hemmelighed, at jeg elsker rabarber. Jeg har derfor prioriteret masser af plads til rabarberne i min lille have.
Derfor var det oplagt at tilføje en lækker blondie med rabarber til mit katalog af opskrifter.
Du kan finde alle mine rabarberopskrifter lige her: #Rabarber
Rabarberkage
Når foråret kommer og det begynder at blive lidt varmere, er der ikke noget bedre end at kigge forbi rabarberbedet og tage de første rabarberstængler med ind.
Det friske bid, som der er i sådan en rabarber, er helt perfekt til lige at give forårsfornemmelser på tungen.
Jeg får altid lyst til at bage masser af skøn rabarberkage i alverdens afskygninger. Derfor har jeg efterhånden også samlet en del opskrifter sammen her på siden.
Dem finder du selvfølgelig nemt her: #Rabarber
Lidt fakta om rabarber
- Høst af rabarber: Rabarberne står fint med deres store blade, når de er klar til høst. Du skal ikke klippe eller skære rabarberne, men bare hive godt i den enkelte stilk.
- Rabarber stilken: Det er rabarberstilkene, der er de spiselige og du skal derfor fjerne bladet først.
- Bladene er giftige!!
- Smagen: Den bedste smag sidder nederst i stilkene. Du skal derfor heller ikke skære en masse af bunden væk, når du vil rense rabarberne.
- Klargøring: Når bladet er fjernet, fjerner du forsigtigt det der er brunt i bunden af stilken og herefter vasker du stilken godt.
- Frysning af rabarber: Jeg plejer at skære min rabarberstilk i små stykker, som sagtens kan fryses ned som de er.
- Tilberedning: Der er rigtig meget vand i rabarber, så du skal sjældent tilføje en masse vand, når du koger rabarberne til kompot, marmelade osv.
- Sæson: Rabarber er bedst så tidligt som muligt og indtil Sankt Hans. De indeholder en mindre mængde af oxalsyre, men mængden af oxalsyre vil stige efter Sankt Hans.
Blondie vs. brownie
En blondie er ganske enkelt en mørk udgave af den klassiske brownie.
Jeg elsker en god klassisk brownie og laver den gerne i en glutenfri udgave. Brownien skal være lækker og svampet og derfor bruger jeg mandelmel til min brownie.
Find opskriften her:
I min blondie har jeg valgt at bruge kagehvedemel. Simpelthen fordi rabarberne har en del væske i sig og derfor kagen derfor har brug for lidt mel til at opsamle væsken. Du kan dog sagtens lave den i en glutenfri version. Så skal du blot bruge en glutenfri mel, som lidt nemmere kan suge væde til sig.
Modsat en brownie, som ofte er en meget tung kage, fordi den er fyldt godt op med god tung mørk chokolade. Så er en blondie lidt mere let i det. Drmen søde og milde smag fra den hvide chokolade giver en god kontrast til syren i rabarberne.
Du kan også med fordel tilføje bær i min blondie i stedet for rabarberne.
Pyntning af din blondie
Jeg har pyntet min blondie med en hvid chokolademousse og herefter toppet den med forskellige slags bær. Det ser så fint ud og er super nemt.
Du kan sagtens spise kagen som den er uden pynt.
Blondie med rabarber
Opskriften er som altid testet godt igennem og du kan sagtens bruge både frosne og friske rabarber.
Bruger du frosne rabarber skal de tø først og vandet hældes fra.
Opskriften på min blondie med rabarber finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Du kan finde flere lækre desserter lige her: #Kage/Dessert
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Passer til en springform på 22 cm i diameter.
Du kan sagtens skifte rabarberne ud med forskellige typer bær, som f.eks. hindbær og blåbær.
Har du ikke friske rabarber, kan du også godt bruge frosne.
- 200 g hvid chokolade
- 300 g rabarber
- 3 æg
- 1 dl olie
- 200 g sukker
- ½ tsk vaniljesukker
- 145 g hvedemel
- 3/4 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
-
Start med at smelte hakke den hvide chokolade og kom den i en skål.
Smelt chokoladen over vandbad eller forsigtigt i mikroovnen.
-
Bruger du frosne rabarber skal de tø og vandet skal hældes fra.
Bruger du friske rabarber, skal dine rabarberstængler renses og snittes i mindre mundrette stykker.
-
Kom æg, olie, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk det til en let og luftig masse med en el-pisker.
-
Tilføj den smeltede hvide chokolade til æggemassen og rør det sammen.
-
Tag en anden skål og sigt hvedemel og bagepulver sammen og bland det med salten.
-
Vend herefter de tørre ingredienser i de våde og rør det godt sammen.
-
Tilsæt til sidst dine rabarber og rør dejen sammen.
-
Kom dejen i en smurt springform og bag ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter.
Husk – ovne bager forskelligt. Kig altid til dine kager 5-10 min før der står i opskriften at de er færdige. Måske din ovn bager hårdere end min.
-
Kagen skal stadig virke en smule ubagt i midten.
-
Lad kagen køle af og opbevar den på køl.
Den kan sagtens bages dagen før, så den når at sætte sig.
-
Kagen her er pyntet med en hvid chokolademousse, men du kan sagtens servere den uden en masse pynt.
No Comments