Vil du gerne have en lækker farverig salat, så er denne ret hurtig at lave og kan forberedes i god tid.
Nu hvor vi er nået februar, kan jeg godt mærke at kroppen higer efter de der lækre farverige sommerretter, men samtidig har brug for det lidt mere solide måltid.
Derfor måtte jeg i gemmerne og her fandt jeg den her opskrift på en fin og farverig kålsalat.
Opskriften er nem at lave og kan forberedes i god tid, da den både kan serveres varm og kold.
Jeg lavede retten klar en dag manden havde begge børn med til svømning. Så var det nemt at servere når de kom trætte og sultne hjem.
Food prepping
Ved du på forhånd, at du har en travl uge foran dig. Eller kan du som mig bare godt lide at være forberedt, så kan du gøre en del af forberedelserne et par dage i forvejen.
Du kan rense blomkålet og skære det i mindre stykker, så de er klar, når maden skal laves. Det samme kan du gøre med champignonerne.
Begge dele holder sig fint i en beholder efter de er blevet renset.
Vil du gerne bruge mindre tid på madlavningen i hverdagen, så er food prepping måske noget for dig. Jeg samler opskrifter, tips og tricks lige her: #foodprep
Vil du gerne læse mere om food prep, så har jeg lavet en guide lige her: https://www.homebybianca.dk/food-prep-saadan/
Opskriften på blomkålssalat kan du finde herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Du kan nemt variere opskriften med de grøntsager du har liggende i grøntsagsskuffen.
Har du mere blomkål, der skal bruges, så kan du finde mange flere opskrifter her: #blomkål
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Vil du gerne have en lækker farverig salat, så er denne ret hurtig at lave og kan forberedes i god tid.
- 1 blomkål
- 50 g mandler
- 1 squash
- 250 g champignon
- 1 håndfuld frisk persille
- 1 spsk dijonsennep
- 1½ spsk koldt vand
- ½ spsk æblecidereddike
- 1½ spsk olivenolie
- Salt og peber
-
Skyl blomkålen og skær den i mindre stykker.
Kom den i en gryde og kog i ca. 2 minutter. Det skal ikke være udkogt, men skal have lidt bid i.
-
Hak mandlerne groft og rist dem på en tør pande.
Kom mandlerne i en skål.
-
Skyld champignon og squash og skær dem i mindre, men gerne lidt grove stykker.
Lad dem stege på den varme pande i 2-5 minutter.
-
Lad blomkålene dryppe af og kom dem i en skål sammen med de stegte champignon og squash.
-
Vask persillen og hak den.
Kom den med i skålen sammen med mandlerne.
-
Rør dressingen sammen og hæld den over grøntsagerne i skålen.
-
Vend det hele godt sammen og server.
Udgivet første gang 14. juli 2014
Opdateret februar 2019
No Comments
Bianca
4. april 2016 at 14:54Det er det nemlig og findes der noget mere fantastisk end at få tømt køleskabet og det så ovenikøbet smager godt ?! 🙂
Agnethe Vinther Thorsen
4. april 2016 at 14:54Det lyder spændende og en god måde at få brugt sine grøntsagsrester på 😀