Her finder du min biksemad opskrift sammen med en liste af lækkert tilbehør
Her finder du en nem og lækker biksemad opskrift sammen med gode forslag til lækkert tilbehør.
Biksemad er en rigtig klassiker på de danske middagsborde. Traditionelt set er der tale om en kartoffelret, hvor kogt kartoffel steges sammen med løg og kødstykker på en varm pande.
Hertil er der det traditionelle tilbehør i form af spejlæg, syltede rødbeder, HP sauce, Worcester Shire sauce, ketchup og måske også et stykke rugbrød til. Det udfordrer jeg lidt og giver dig idéer til andet lækkert tilbehør herunder.
Find min biksemad opskrift nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Biksemad – en resteret
Herhjemme bruger vi faktisk oftest biksemad, som en resteret. På den måde får vi altid brugt de der kedelige kartofler og det enlige stykke kød, som ingen får spist.
Især kødet er det nemt at få rester af. Når vi har et stykke til overs bliver det gemt i en pose i fryseren og pludselig er der flere forskellige lækre sager, som nemt kan kommes i en portion biksemad.
Biksemad med grøntsager
Selvom det ikke er traditionelt at komme grøntsager i biksemad gør vi det altså alligevel. På den måde får vi også brugt de grøntsager, som måske allerede er kogt, men ingen lige har lyst til at spise. Det er som om, at sådan en omgang kogte grøntsager får nyt liv, når det lige bliver stegt på en varm pande.
Grøntsager som vi bruger i biksemad:
- Kogt/dampet broccoli
- Kogt/dampet blomkål
- Gulerødder
- Squash
- Fintsnittet kål – både rødkål, hvidkål og spidskål
- Diverse rodfrugter – som nemt kan supplere godt på til kartoflerne
Saucer
Til en gang biksemad, skal der allerhelst være lidt flydende i form at lidt sauce, ketchup eller andet i den stil.
Her bruger vi også lidt forskelligt afhængig af, hvad der gemmer sig i skabe og køleskabet:
- Worcester Shire sauce
- HP sauce
- Ketchup
- Remoulade
- Pesto – lige efter den smag, som du har lyst til
- Brun sovs
- Bearnaise sauce
Tilbehør
Når din biksemad er stegt godt og saucen er klar, så er det med at få lidt af det der klassiske syltede til.
Klassikeren er selvfølgelig syltede rødbeder, men du kan også sagtens kigge nærmere på de der gode klassiske sylterier eller måske prøve at tænke lidt anderledes.
Find mine forslag lige her:
- Syltede rødbeder
- Syltede asier
- Syltede agurker
- Relish
- Syltede rødløg
- Syltede tomater
- Syltede græskar
- Rabarber kompot
…….. Sidst men ikke mindst, må du ikke glemme spejlægget.
Biksemad – så nemt er det – video
Biksemad opskrift med spejlæg og lækkert tilbehør
I ovenstående har jeg samlet masser af inspiration til at give din biksemad et tvist. Du finder både forslag til et grønnere tvist, idéer til saucer og dressinger og selvfølgelig input til lækkert tilbehør.
Ej at forglemme spejlægget, som bestemt ikke må mangle, når retten serveres herhjemme.
Opskrift på biksemad med spejlæg og lækkert tilbehør finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Find flere lækre opskrifter med rester lige her: #Brug resterne
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
Biksemad er en rigtig klassisk opskrift, men du kan nemt give den et lille tvist. Gør den grønnere med forskellige grøntsager og brug forskelligt tilbhør til. Find mine forslag på siden her.
- 600 g kartofler (gerne kogt i forvejen)
- 400 g grøntsager (kogte eller dampede)
- Olie til stegning
- 2 løg
- 300 g tilberedt kød (kogt eller stegt)
- 2 spsk Worcester Shire sauce eller engelsk sauce
- Salt og peber
- 4 æg
- Syltede rødbeder
- Syltede agurker
- 1 håndfuld persille
-
Skær kartoflerne i mindre stykker. Gerne i cirka samme størrelse.
-
Kog eventuelt dine kartofler og lad dem køle af.
-
Det samme gøres med dine grøntsager. Til denne opskrift er brugt en blanding af broccoli og gulerødder.
-
Skær også kødet i mundrette stykker. .
-
Varm en pande med olie på.
-
Skræl og hak løgene fint og svits dem på panden.
-
Kom kartoflerne ved og brun dem godt.
-
Tilføj grøntsagerne og lad dem stege med.
-
Tilsæt kødet og lad det stege med.
-
Smag til med Worchester Sire sauce (eller engelsk sauce), salt og peber.
-
Kom retten i et fad.
-
Slå æggene ud og lav lækre spejlæg.
Du bestemmer selv om de skal steges på begge sider.
-
Servér med lækre sylterier ved siden af.
Her bruges rødbeder og agurker, men du bestemmer helt selv.
-
Top med friskhakket persille.
2 Comments
Madopskrifter til airfryer
7. marts 2024 at 10:53Det ser godt ud, det skal jeg prøve!
Home by Bianca
10. marts 2024 at 11:27Det lyder godt 🙂 Tak for din fine kommentar.