Biksemad med squash – Når der er lidt kød til overs herhjemme, har vi en resteskuffe i fryseren, hvor det hele bliver samlet sammen. På den måde kan vi hurtigt lave en gang biksemad uden at det gode kød går til spilde.
Denne gang havde vi ikke flere kartofler hjemme, men til gengæld har vi masser af hvide squash i køkkenhaven. Derfor prøvede jeg en lidt anderledes form for biksemad og det smagte skønt.
Ud over squash havde jeg også forsøgt mig med majs og tomater i køkkenhaven, så også det blev serveret.
Det er en super nem og let ret, som jeg gerne laver en anden gang istedet for den lidt tunge traditionelle biksemad.
Du kan hurtigt gøre et fad med squash klar og så bare sætte det i ovnen, når det passer med maden skal laves.
- 1 kg hvid squash
- 500 g tomater
- Frisk oregano
- Ekstra jomfruolivenolie
- Hvidvinseddike
- Salt og peber
-
Skræl squash og skær det i mindre stykker. Kom dem i et smurt ildfast fad.
-
Skyl og skær tomaterne i mindre stykker og kom dem ligeledes i fadet.
-
Tilsæt lidt frisk oregano, et par spiseskefulde olie og lidt hvidvins eddike og vend det hele godt med salt og peber.
-
Bag i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
-
Vil du have majs til skal de renses og koges i ca. 20 minutter.
-
Kødet skærer du i mindre stykker og steger på en pande.
2 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
21. september 2017 at 19:12Det ser jo helt vildt godt ud! Hvid squash har jeg aldrig hørt om – skiller den sig kun i farve eller også konsistens fra alm squash?
Home by Bianca
22. september 2017 at 15:22Den er ikke lige så fast som almindelig squash, men smager skønt.