Har du en rest bananer, der skal bruges, så er de her sunde bananpandekager helt perfekte.
Selvom jeg kalder de her pandekager for sunde bananpandekager, er alt jo med måde. De er selvfølgelig sundere en udgaven, der er fyldt godt op med sukker, men samtidig bliver alt i store mængder jo usundt.
Samtidig har jeg her hældt lidt sirup ud over dem. Bevares det er en sundere udgave, men i store mængder er alt usundt.
Til gengæld smager de helt fantastisk, er nemme at lave og så har min mor samvittighed det lidt bedre, når jeg både kan forkæle børnene og bruge de kedelige bananer i frugtskålen.
Opskriften på mine bananpandekager finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Bananpandekager uden sukker
Grunden til at jeg undlader sukkeret i mine sunde bananpandekager, er at det slet ikke er nødvendigt. Sødmen fra de modne bananer er nok i sig selv. Samtidig er bananerne med til at give en god fylde i pandekagerne og dermed en god mæthedsfornemmelse.
Sødmen fra bananerne er netop også med til at gøre pandekagerne i store mængder usunde. De indeholder ligesom alt andet frugt nemlig frugtsukker og i store mængder kan det være lige så usundt, som almindeligt sukker.
Til gengæld er mine bananpandekager altid et hit, når der skal hygges lidt ekstra uden en masse sukker. De er nemme at lave og så er de perfekte, som en lille sød snack i børnenes madpakker.
Bananer – fakta og holdbarhed
Bananen bæres som klaser af bananplanten og er derfor botanisk set et bær og ikke en frugt.
Bananer indeholder vitaminer, som er med til at styrke dit immunforsvar og så har de et højt indhold af kalium. Bananer indeholder også frugtsukker, som al anden frugt.
Sukkerindholdet i bananer stiger i takt med at de modnes. Derfor smager bananer, der er meget modne også sødere end de grønne. Det gør også de modne bananer perfekt til brug i bagværk.
Æbler vil fremskynde modningsprocessen hos bananer og forventer du at der går længere tid inden de skal spises, skal du helst holde de to adskilt.
Ja, men bananer har bedst af at blive opbevaret ved stuetemperatur eller allerhelst ved 12-14 grader.
Bananer er følsomme overfor kulde. Smagen bliver kedelig af en tur i køleskabet og så kan frugtkødet blive misfarvet og brunt.
Det kommer an på hvor moden den var, da du købte den, men normalt holder den sig fint i ca. 7 dage ved stuetemperatur.
Ja det kan de og de kan herefter nemt bruges som fyld i bagværk. Skræl den og skær den i skiver, som du opbevarer i en lufttæt beholder. De vil ændre konsistens ved optøning, men det er perfekt til en kage, bananpandekager eller bananbrød. Brug de frosne bananer før optøning i smoothies eller is.
En banan kan sagtens holde sig i fryseren i 2-3 måneder.
Brug dine overmodne bananer
Hvem kender ikke det der med, at der ligger et par bananer sidst på ugen, som ikke blev spist?!
Det kan du sagtens udnytte ved at trylle dem om til skønne lækkerier, som f.eks.
- Bananpandekager
- Banan cookies
- Bananbrød
- Banankage
- Frys dem og brug dem senere til f.eks. nicecream
Opskriften på mine lækre bananpandekager deler jeg nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne lave lidt andet end bananpandekager,
så har jeg lidt andre opskrifter, som er perfekte lige her:
Find opskriften her:
Find opskriften her:
Bananpandekager uden sukker – video
Det er nemt at lave bananpandekager uden sukker – se her hvordan.
Tag børnene med i køkkenet
Denne nemme opskrift på bananpandekager kan børnene sagtens hjælpe med at lave.
Lad dem mose banananerne og piske de øvrige ingredienser sammen.
De synes med garanti også det er spændende at se hvordan æggehviderne bliver pisket stive. Lad dem vende skålen på hovedet og se, at de er bliver i skålen bagefter.
På den måde får du måde en hyggestund med børnene, brugt de overmodne bananer og lavet lækre pandekager. Mon ikke også der bliver smagt lidt på pandekagerne undervejs.
Bananpandekager opskrift
Der er ingen tvivl om at mine bananpandekager altid bliver hurtigt spist herhjemme, men skidt med det. Så må jeg jo bare lave en ny portion.
Opskriften på de her lækre sunde bananpandekager finder du nederst i indlægget i en fin printvenlig version, så du nemt kan tage det med i køkkenet.
Vil du gerne finde flere opskrifter, som børnene kan være med til at lave, så kig her forbi: #Småkokke
Eller har du flere bananer, der skal bruges: #Banan
Vil du gerne inspireres til at bruge rester, så har jeg samlet mine opskrifter her: #Brug resterne
Rigtig god fornøjelse
Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
En nem og lækker morgenmad eller et skønt tilbehør til brunch bordet. De er også perfekte som snacks til madpakken.
- 2 bananaer
- 3 æg
- 2,5 dl yoghurt naturel
- 1,5 dl mælk
- 1 dl olie
- 150 g mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
-
Skræl og mos bananerne i en skål.
-
Del æggene i to skåle – en til æggeblommerne og en til æggehviderne.
-
Pisk æggehviderne stive med en el-pisker og stil skålen til side.
-
Tilsæt yoghurt, mælk og olie til æggeblommerne og pisk det hele til en sammenhængende masse.
-
Kom de moste bananer i skålen og rør det hele sammen.
-
Tilsæt mel, bagepulver og natron og bland det sammen.
-
Vend forsigtigt æggehviderne i massen.
Pas på du ikke slår luften ud af massen.
-
Kom dejen på en varm pande i mindre klatter og bag pandekagerne.
Vent med at vende pandekagerne til du kan se de er bagt igennem. Så skal de bare have lidt farve på den anden side.
April 2018
2 Comments
Louise Stensig Dachet
6. maj 2018 at 17:51Tak for opskriften! ? Er det bare mig, eller står der ikke, hvornår bananerne skal i? ?
Home by Bianca
6. maj 2018 at 19:35Du har da ret. Jeg mangler en sætning. Den kommer på. Tak.