Denne lækre ret kræver meget få ingredienser, men smager fantastisk og så er den hurtig og nem at lave.
Bagt blomkål med flødeost er det perfekte tilbehør til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.
Jeg tror, at jeg taler for de fleste småbørns familier, når der i farten ofte bliver glemt det der lækre tilbehør, som gør maden lidt mere spændende.
Der er ingen tvivl om at det der grøntsags noget ikke står i højeste kurs hos børnene. Stod det til dem, så levede vi af gulerods stave, pasta og pølser.
Bagt blomkål med flødeost
De der kålretter kan altså indimellem godt blive lidt tunge i det, men tricket er at blomkålet ikke må koges / bages for længe.
Det skal stadig have lidt sprødhed, når det er tilberedt, for ikke at få den der kedelige tunge kålsmag.
Skruer du derfor lidt ned for tilberedningen, så får du lækre sprøde retter.
Når det skal gå stærkt
Som børnefamilie med børn, der render til sport, legeaftaler og alt det andet, der hurtigt fylder i hverdagen, må aftensmaden gerne være nem.
Selvom det er retter, der er nemme og kan forberedes i forvejen, så må maden gerne smage af noget.
Det gør denne ret.
Food prepping
Vil du gerne have lidt styr på maden på forhånd, så kan denne ret laves som food prepping.
Sørg for at rense blomkålet og skær det i mindre stykker. Det kan sagtens holde sig frisk i en beholder til du skal bruge det.
Skal du nå noget lige inden maden, så kan du også forberede hele retten i et fad, som er klar til at komme i ovnen når du kommer hjem. Så skal du ikke koncentrere dig om at grøntsagerne skal ordnes.
Vil du gerne bruge mindre tid på madlavningen i hverdagen, så er food prepping måske noget for dig. Jeg samler opskrifter, tips og tricks lige her: #foodprep
Vil du gerne læse mere om food prep, så har jeg lavet en guide lige her: https://www.homebybianca.dk/food-prep-saadan/
Opskriften på bagt blomkål med flødeost kan du finde herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Har du mere blomkål, der skal bruges, så kan du finde mange flere opskrifter her: #blomkål
Rigtig god fornøjelse.
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
- 1 blomkål
- 1 håndfuld persille
- 200 g flødeost naturel
- 1,5 dl creme fraiche
- ½ tsk salt
- 1 knsp peber
-
Start med at rense blomkålen og skær den i mindre stykker.
-
Rens og hak persillen og bland den med flødeost og creme fraiche.
-
Tilsæt salt og peber til flødeosten.
-
Vend blomkålen i dressingen og kom det i et fad.
-
Bag ved 180 grader varmluft i 15 minutter.
No Comments