Avocadocreme kan bruges som avocadodressing eller dip
Avocadocreme er perfekt til mange ting. Brug den som avocadodressing på en salat, som jeg gør her. Du kan også lave en lækker dip til chips, grøntsagsstave eller tapas.
Ofte er det svært at finde avocadoer til salg enkeltvis og vi ender gerne med at have en enkelt eller to til overs. Her er det oplagt at lave en gang lækker avocadocreme.
Der er mange muligheder og så er det smart, at du kan få brugt de der sidste avocadoer til noget nemt og lækkert.
Opskriften på min avocadocreme finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.


Avocadocreme eller avocadodressing?!
To ord for samme ting forskellen er egentlig hvor flydende den er.
Jeg kommer creme fraiche i min, da jeg gerne vil have den mere flydende til min salat. Undlader du creme fraiche får du en mere fast avocadocreme.
Hvad kan en avocadocreme bruges til?
Har du et par modne avocadoer, du gerne vil bruge, men ikke ved hvad du skal lave. Så lav min avocadocreme.
Her har jeg brugt min avocadodressing til en skøn salat, men der er mange muligheder:
- Salat
- Pasta
- Tapas
- Chips
- Grøntsagsstave

Forskellen på avocadocreme og guacamole
Til guacamole bruger jeg både hvidløg og løg. Det gør jeg ikke i min avocadocreme, da den gerne må være mere mild i smagen.
Grunden til det er, at jeg bruger min avocadocreme som en dressing og den derfor skal komplimentere resten af retten.
Guacamole må gerne smage lidt mere gennemtrængende, da den er et bærende element i de retter, hvor den bruges.
Min opskrift på guacamole kan du finde lige her: Mexicansk burger med nachos


Brug dine avocadoer
En avocado smager helt fantastisk når du rammer den rette modenhed. For mig er det dog stadig mere held, når det lykkes at få de perfekte avocadoer med hjem. Både fordi jeg gerne ender med at det er en 3-pak eller et net, men også fordi det bare kan være svært at vurdere.
Giv avocadoen et let tryk i top og bund. Hvis den giver lidt efter er den moden. Er den blød er den for gammel.
Ja det kan du godt. Det er dog vigtigt at huske at konsistensen på avocadoen ændrer sig og den bliver mere blød, når den tøer op.
En avocado tøes nemt op enten i køleskabet natten over eller på køkkenbordet et par timer før den skal bruges.
En avocado kan ikke lide kulde, da den så vil få køleskader ved enten at blive brun eller er længe om at blive helt moden. Det er derfor bedst at opbevare avocado ved stuetemperatur eller en smule køligere, hvis du har den mulighed.
En avocado kan holde sig på køkkenbordet i 2-3 dage når den er moden. Undgå at opbevare avocadoen sammen med tomater, æbler eller citrusfrugter, da de får avocadoen til at modne hurtigere og dermed forkorter holdbarheden.
Lav tapas
En af mine favoritter, når jeg laver dressing, pesto og tapanader er tapas. Det er bare en skøn måde at få serveret lidt lækkert og så kræver det ikke så meget.
Du kan sagtens lave dine pestoer, tapanader og dressinger efterhånden og så har du pludselig til et helt festmåltid.
Jeg har samlet inspiration og gode idéer i opslaget her: Lækker tapas – lav dit eget tapasbord – idéer og opskrifter
Du kan også søge på de enkelte opskrifter, som jeg bruger til tapas her: #Tapas
Avocadocreme – den bedste avocadodressing
Der så typisk at have købt for mange avocadoer og så ikke få dem alle sammen brugt. Så er det smart at du kan fryse de resterende og så er det nemt at få lavet en lækker avocdacodressing.
Mangler du inspiration til hvad du kan bruge dressingen til, så deler jeg lidt idéer længere oppe.
Vil du gerne se flere opskrifter med avocado, har jeg samlet dem her #avocado
Du kan også finde idéer til salater her: #Salat
Vil du gerne se mere inspiration til tapas finder du det lige her: #Tapas
Opskriften på min avocadocreme – den bedste avocadodressing finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.
‘

Har du avocadoer til overs – frys dem ned og brug dem senere til en lækker avocadocreme.
Vil du gerne have en tykkere avocadodressing kan du undlade creme fraiche.
Bruger du creme fraiche som her, får du en opskrift, der er nem at bruge til salater og pastaretter.
- 2 modne avocadoer
- 2 spsk citron- eller limesaft
- 1 dl creme fraiche (kan udelades)
- 2 spsk olivenolie
- 1 håndfuld frisk persille
- Salt og peber
-
Halver avocadoerne og kom dem i en blender.
-
Kom lime- eller citronsaft i.
-
Tilføj creme fraiche. (Kan udelades)
-
Kom olivenolie i.
-
Vask persillen og kom en håndfuld i.
-
Tilføj salt og peber.
-
Blend det hele godt sammen.
-
Blend til det har en god ensartet konsistens.



No Comments