Vi elsker kage herhjemme og der er bare ikke noget mere hyggeligt, end at kunne servere en lækker eftermiddagskage for familien.
Det betyder også, at vi i perioder nok får lidt for meget kage, da der som regel ikke er langt fra tanke til handling, når jeg får en ny kage idé.
Denne gang blev det et lidt sundere alternativ, som kom i ovnen. Jeg var faktisk en smule skepisk, men efter flere gange at have læst om alternativer til den almindelige tunge brownie, måtte jeg forsøge mig med min egen version.
Jeg havde nemlig et par avocadoer tilovers, som skulle til at bruges samt en yoghurt, som var ved at løbe på datoen. Jeg gik derfor i tænke boks og kom ud med denne lækre cremede brownie.
Den smager fantastisk med et strejf af kokos. For at pifte den lidt op, måtte jeg i fryserens gemmer efter efterårshindbærrene fra haven og det passede perfekt til. Kagen kan også sagtens spises alene. Den bliver ikke lige så tung som en brownie normalt er, men har en let og cremet konsistens.
Brownie med avocado
Opskriften passer til en form på 20 x 20 cm og jeg skar den ud i 12 stykker.
2 små avocadoer
2 dl yoghurt
1 dl lys sirup
1 tsk vanilje ekstrakt
4 æg
1,5 dl kokosmel
1 dl usødet kakao
½ tsk salt
1 tsk bagepulver
Fjern skrællen og stenene fra avocadoen og kom den i en foodprocessor sammen med yoghurt, sirup og vanilje ekstrakt. Når det er blevet til en ensartet masse kommes det i en skål.
Her tilsættes æggene og det hele piskes godt sammen.
Rør derefter kokosmel, kakao, salt og bagepulver i dejen og kom det i en form foret med bagepapir.
Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Hindbærcouli
100 g frosne hindbær
1 tsk vanilie ekstrakt
Varm hindbærrene op i en gryde rør det ud.
Tilsæt vanilje ekstrakt og lad det varme op.
Kom det på kagen og server.
2 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
23. februar 2018 at 21:18Hvilken slags sirup er der brugt? Fibersirup?
Home by Bianca
23. februar 2018 at 22:12Denne gang bare almindelig sirup da det var en pludselig indskydelse, men jeg har lidt idéer til at søde den på anden vis jeg lige skal teste af.