Bagt aubergine opskrift – en nem, lækker og mættende aubergine salat
Aubergine opskrift på en skøn og lækker aubergine salat. Her har jeg bagt aubergine og rødløg. og kommet den i en skøn salat.
Aubergine kan ikke spises rå, men vender du den i olie og enten steger eller bager den, så får den en skøn smag. Sammen med auberginen har jeg bagt rødløg. Bagte rødløg giver en sød smag til din salat og det er nemt lige at komme i fadet sammen med auberginen.
Opskriften på min aubergine salat finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Aubergine fakta
Jeg undgik længe at bruge aubergine i mine retter. Jeg synes godt den kunne være lidt træls at spise, men jeg er blev klogere. Aubergine smager helt fantastisk bagt og som her i en salat, i en klassisk mousakka eller grillet.
Du kan ikke spise en aubergine rå. Den skal tilberedes ved enten at bage, stege eller grille den.
Jeg skærer auberginen i enten skiver eller mindre stykker og vender den i olivenolie og drysser med salt inden jeg bager den i ovnen.
Sørg for at skylle din aubergine godt og skær den herefter i skriver på tværs af længden. For at sikre dig, at auberginen tilberedes ensartet, skal skriverne være lige store.
Er auberginen moden, har den en fast og og skinnende overflade. Farven er mørk lilla og så kan du se på stilken om den er ved at begynde af falme fra grøn til brun.
Ja det kan du godt. Så den skal ikke skrælles før brug. Den fine lilla farve giver også et skønt farvepust til din retter.
En aubergine kan holde sig ca. 7 dage i køleskabet.
Ja det kan den godt. Den skal dog blancheres først. Den er bedst at bruge i sammenkogte retter efterfølgende.


Bagt salat
Til min aubergine salat bager jeg auberginen sammen med rødløg. Jeg synes det er en nem måde, at få en god balance i en salat, når der også et bagt indslag.
Selvfølgelig kan en frisk salat også bruges, men den fungerer mere som en tilbehørssalat. Hvor en salat som kan bruges som hovedmåltid er godt lige at få lidt bagte ingredienser med.
Det er selvfølgelig min holdning og du bestemmer helt selv, hvordan du gerne vil tilberede din salat.
Jeg har herunder samlet en liste med de ingredienser, som jeg ofte bager inden jeg bruger dem i salater:
- Aubergine
- Sød kartoffel
- Rødløg
- Kikærter
- Rosenkål
- Rødbede

Aubergine salat – opskrift
Opskriften på min aubergine salat finder du nederst på siden her i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.
Vil du gerne se flere salater, har jeg samlet dem her: #Salat
Opskrifter med rødløg har jeg samlet her: #Rødløg og opskrifter med spinat her: #Spinat
Rigtig god fornøjelse.


Ingrediensliste A-Å
Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:
Her finder du mig
Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.
Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca
På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.
Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

En nem og lækker måltidssalat med bagt aubergine og rødløg.
- 300 g aubergine (ca 2 stk)
- ½ dl olivenolie
- 3 spsk salt
- 2 rødløg
- 150 g tørrede grønne linser
- 2 håndfulde frisk spinat
- ½ spidskål
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1½ spsk balsamico
- ½ tsk salt
-
Skyl auberginen godt og skær den i mindre stykker.
Kom den i et fad.
-
Skræl rødløg og skær i mindre stykker og kom med i fadet.
-
Kom olivenolie og salt på og vend det godt sammen.
-
Bag ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
-
Skyl de tørrede linser godt i koldt vand og kog dem i ca. 20 minutter.
-
Skyl spinaten og kom den i en skål.
-
Skyld spidskålen, skær den i strimler og kom i skålen.
-
Skær cherrytomaterne over på midten og tilføj til skålen.
-
Hæld vandet fra linserne og kom dem i skålen.
-
Tilføj de bagte auberginer og rødløg.
-
Vend det hele godt sammen.
-
Bland dressingen.
-
Fordel dressingen over salaten.


No Comments