Aftensmad Opskrifter

Andeburger med pulled duck og coleslaw

Andeburger med pulled duck

Lav en lækker andeburger med pulled duck og coleslaw og imponer dine gæster

Er du også glad for burger i alverdens afskygninger eller vil du bare gerne prøve noget nyt, så er den her andeburger et godt bud.

Vi havde en and i overskud efter jul, så den måtte selvfølgelig bruges til lidt lækkert.

Andesteg havde vi fået smagt nok på, så derfor skulle der tænkes i nye baner.

Vi har før lavet pulled pork og pulled chicken, så hvorfor ikke forsøge os med pulled duck?!

Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Pulled duck burger

Når du laver pulled duck, skal du huske at der skal sættes tid af til at anden kan hygge sig i ovnen. Den skal være godt mør, så kødet nemt kan trækkes fra hinanden i de her skønne strimler, som er kendetegnet ved udtrykket.

Der er dog en kæmpe forskel på tiden, når du laver pulled duck kontra den klassiske pulled pork. Her kan du nøjes med omkring 4 timer, hvor en pulled pork skal have helt op til 12 timer i ovnen.

Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

Burger fyld – Coleslaw med spidskål og æbler

Overordnet set er en burger en hvedeboller skåret over på midten og heri er lagt en hakkebøf. Det er den klassiske betegnelse for en burger, men i dag findes der burgere i en utal af afskygninger.

Til vores pulled duck havde vi lavet en lækker portion coleslaw. Vi valgte at komme æbler i for at få lidt sødme til.

Coleslaw er et friskt pust, når du vælger at lave en pulled duck eller for den sags skyld pulled pork, da sammensætningen af kød og hvedebolle ellers godt kan komme til at virke lidt tør.


Vil du have flere idéer og input til fyld, så har jeg samlet inspiration sammen lige her:

Hjemmelavet burger – find din burgeropskrift lige her:
https://www.homebybianca.dk/hjemmelavet-burger/


Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

De bedste burgerboller

Jeg bager altid en stor portion burgerboller, så der er lidt ekstra til fryseren. Det gør det nemmere de dage, hvor tiden ikke er der, men du kan selvfølgelig også købe dine burgerboller.

Der er ingen tvivl om at briochebollen har vundet mere og mere frem, men jeg er nu mere til den klassiske burgerbolle. Jeg har to opskrifter, som jeg altid bruger. Den ene er en gærdej og den anden har fået lidt surdej tilføjet for smagsskyld.

Der er derfor ofte tiden, der gør forskellen om jeg bruger den ene eller den anden opskrift.


Den perfekte burgerbolle, har jeg fundet frem til ved at teste mig igennem flere opskrifter. Måske du kan se favoritten på billedet her. Ellers deler jeg mine to opskrifter herunder:

Burgerboller med surdej test

De bedste lette og luftige burgerboller (en gærdej): https://www.homebybianca.dk/luftige-og-lette-burgerboller/

De bedste koldhævede burgerboller med surdej: https://www.homebybianca.dk/koldhaevede-burgerboller-bagt-paa-surdej/


Opskriften på min andeburger med pulled duck finder du herunder i en fin printvenlig version, som du nemt kan tage med i køkkenet.

Jeg har også samlet alle mine burgeropskrifter lige her: #Burger

Rigtig god fornøjelse.

Signatur
Foodprep - ingrediensliste

Ingrediensliste A-Å

Har du rester i køleskab og fryser eller vil du gerne blive klogere på foodprep, så finder du min ingrediensliste A-Å lige her:

Ingrediensliste A-Å – Bliv klogere på foodprep her

Her finder du mig

Du er altid velkommen til at kigge forbi min instagram @homebybianca, hvor jeg deler billeder af mine opskrifter, lidt af mine kreative input og livet som mor.

Bloggen kan også findes på facebook, hvor jeg løbende ligger links til de nye indlæg op. Bloggens facebookside findes her Home by Bianca 

På Pinterest pinner jeg opskrifter, kreative input og skøn inspiration under navnet Home by Bianca.

Er der noget du mangler eller gerne vil vide mere om, så er du altid velkommen til at spørge.

Andeburger med pulled duck
Forb. tid
45 min
Tilb. tid
4 t 30 min
 

Imponér dine gæster med lækkert mørt andekød og en frisk coleslaw omsluttet af en god burgerbolle.

Antal: 8 Personer
Ingredienser
Pulled duck
  • 1 stk stor optøet and
  • 2 dl ketchup
  • 2 spsk brun farin
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk cayenne peber
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk spidskommen
Coleslaw
  • 300 g spidskål
  • 3 stk gulerødder
  • 2 stk æbler
  • 200 g skyr natural
  • 50 g creme fraiche
  • 3 tsk dijon sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk honning
Tilbehør
  • 8 stk burgerboller
Sådan gør du
Pulled duck
  1. Tænd din ovn og sæt den på 150 grader varmluft.

  2. Start med at rense din and, så den er fri for indvolde og klar til at blive marineret.

  3. Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og rør det sammen.

  4. Brug en pensel og smør anden godt ind over det hele.

  5. Læg anden på en bradepande eller ildfast fad i passende størrelse og sæt den ind i ovnen.

    Sæt et ur til 1 time.

  6. Efter en time vendes anden og den kan nu blive smurt med marinaden.

  7. Anden vendes og smørres 4 gange og tages ud efter ca. 4,5 timer.

    Dette kan variere lidt alt efter størrelsen på din and.

  8. Imens anden er varm, tages kødet af og rives fra hinanden med to gafler på et skærebræt eller direkte i et fad.

  9. Dæk kødet til og stil det til side.

Coleslaw
  1. Snit dit spidskål fint og kom det i en stor skål.

  2. Gulerødderne skrælles og rives ned i skålen til spidskålen.

  3. Fjern kerner fra æblerne og skær æblerne i mundrette stykker.

  4. Tag en mindre skål og kom de resterende ingredienser i og rør det sammen.

  5. Vend dressingen med det grønne, så det hele bliver blandet godt sammen.

  6. Sæt skålen med coleslaw på køl indtil at den skal bruges.

Samling af burgeren
  1. Skær bollerne over og rist dem i ovnen på en rist eller på en brødrister.

  2. Tag bunden af en bolle og kom en passende mængde pulled duck på.

  3. Kom nu en tilsvarende passende mængde coleslaw oven på kødet og top med den øverste del af burgerbollen.

Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk
Andeburger med pulled duck
Foto: Bianca – HomebyBianca.dk

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Agnethe
    17. maj 2021 at 20:31

    Aiii hvor lækkert!!! Det SKAL bare prøves 😍 tak for opskriften ❤

Leave a Reply

Opskrift Vurdering