Efterår er æbletid – For mig er der bestemte ting, der kendetegner de forskellige årstider. Når det kommer til efterår er det æbler og græskar.
De smukke farver og alle mulighederne med de to frugter giver glæde når dagene bliver mørkere og koldere.
Når det kommer til kage giver æbler et dejligt strejf af efterår og de sødmefyldte æbler passer perfekt til bagværk. Jeg elsker æblekage og da jeg var barn, var æblekage fast på bordet sammen med lagkagen til fødselsdag. Noget der for mig også passer perfekt med æbler er marcipan. Jeg bruger derfor ofte marcipan for at give kagerne lidt mere tyngde.
Også på madfronten er æbler perfekte at bruge. Her kan de give lidt tungere retter et friskt pift og det smager skønt.
Herunder har jeg samlet fire af mine yndlings opskrifter til æblesæsonen.
Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte – Du finder opskrifter her sammen med en vejledning til hvordan du nemt selv kan lave fine roser: Æbleroser i marcipanmørdej med nougatmidte
Æble tranebær marineret kylling med stegt spidskål og æble – Vil du prøve med te i maden og samtidig få en frisk marinade, så kig forbi opskriften her: Te marineret kylling med spidskål og æble
Gammeldaws æblekage med makroner og ristede havregryn – æblekage med et tvist, som er nem og hurtig at lave. Find opskriften her: Gammeldaws æblekage med makroner og ristede havregryn
Efterårskage – en lækker marcipankage lagt sammen med æblemos finder du lige her: Efterårskage
1 Comment
Græskartid - så blev det efterår - Home by Bianca
4. januar 2019 at 9:44[…] Ud over lækre sødmefyldte æbler, som jeg har fundet lidt udvalgte retter for i indlægget her: Æbletid er græskar også et fast punkt på efterårs listen. Græskar smager skønt og giver glæde med […]