Æblemousse på mandel-marcipan bund med brændte mandler. En dejlig efterårskage med et lille julet tvist med de brændte mandler.
Endnu en æblekage er blevet tryllet frem i mit køkken og den blev altså god. For mig er der bare nogen ting, som giver ekstra kulør til den enkelte årstid og her hænger æbler og efterår uløseligt sammen.
Kagen
En dejlig efterårskage med et lille julet tvist med de brændte mandler.
- 8 æggehvider
- 100 g sukker
- 220 g mandelmel
- 220 g flormelis
- 100 g revet marcipan
- 60 g mandler
- 6 mellemstore æbler
- 1,5 spsk citronsaft
- 60 g sukker
- 5 blade husblas
- 2 dl piskefløde
-
Pisk æggehvider og sukker stift med en el-pisker.
-
Sigt mandelmel og flormelis i en skål og vend det i æggehviderne.
-
Riv marcipanen og hak mandlerne og vend det i dejen.
-
Fordel i en smurt springform på 25 cm i diameter og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter.
-
Lad bunden køle af.
-
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker.
-
Kom æblerne i en gryde sammen med citronsaft og sukker og kog det til en mos. Blend det eventuelt med en stavblender til sidst, så det får en ensartet konsistens.
-
Kom husblassen i koldt vand i 5 minutter og smelt det derefter i æblemosen.
-
Lad æblemosen køle af og piske fløden til flødeskum.
-
Når æblemosen er kølet lidt af blandes det hele sammen og fordeles over bunden i springformen.
-
Stil på køl i 3-4 timer.
-
Pynt eventuelt kagen med hakkede brændte mandler lige inden servering.
Opskriften på brændte mandler findes her: Brændte mandler
7 Comments
Agnethe Vinther Thorsen
29. oktober 2017 at 20:21Så smuk en kage og lækker lyder den også! Der er en rigtig god efterårs feeling omkring den kage ?
Home by Bianca
5. november 2017 at 8:03Ja jeg gik også helt i efterårsmood. Det er nu lidt hyggeligt 🙂
Ali
21. oktober 2018 at 9:10Minder utroligt meget om opskriften i Eventyrlige Kager fra 2016 🙂
Home by Bianca
21. oktober 2018 at 14:07Det skal jeg ikke kunne sige, da det er en sammensætning jeg selv har lavet. Men mon ikke der er flere med samme idéer.
Brændte mandler - kun 3 ingredienser - nemt og lækkert - Home by Bianca
28. november 2019 at 11:36[…] Æblemousse på mandel-marcipanbund […]
caroline
19. maj 2021 at 12:11kan bunden fryses ned
Home by Bianca
20. maj 2021 at 14:47Ja det kan den sagtens 🙂